Börs

Any data to show

Besökare

Vi har 8 besökare online
Zürn - Driftning. Information och instruktioner

Driftningsverktyg från tyska Zürn. Kvalité till konkurrenskraftiga priser!

För effektiv och snabb produktion av hexagoner i delar bestående av en mängd olika material, i CNC svarvar och fleropar. Zürns urval består av driftningshållare med följande val av skaft - cylindriskt skaft, VDI till DIN69880, ISO kona, HSK skaft/kona till DIN 69893. Alla hållare kommer i standardutförande med genomgående kylkanal som tar kylmedel direkt till verktygets tipp vilket förlänger verktygets livsländ.

De skärande verktygen har en TIN beläggning av samma skäl.

Instruktioner för användning av skärande driftverktyg i CNC svarvar och fleropar.

Driftverktygshållaren måste vara centererad längs maskinens centerlinje, använd passande verktyg för att kolla detta innan driftverktyget sätts i och driftningen påbörjas.

Den detalj som ska bearbetas ska först borras upp, hålet måste vara minst 1% större än den hexagon som ska tillverkas. För hål som inte är genomgående måste djupet på det hål som ska bearbetas vara minst 1.5x djupare än det djup som ska skäras till hexagon. Detta är för att material samlas i botten allteftersom den skär.

Spänn fast det skärande hexagonala verktyget i hållaren med dom skruvar som följer med. Välj sedan extern eller intern kylning på maskinen. Den hastighet som används under driftning bör vara samma som vid normal bearbetning av samma material med ett HSS stål, men bör aldrig överstiga 2000 rpm.
Matningen bör ställas in till mellan 0.01 mm och 0.04 mm per varv.
När en ny del körs bör man köra med något lägre hastigheter och sedan gradvis öka då man ser att allt går rätt till så att man till slut kan få en passande hastighet för övriga körningar.

De skärande verktygen kan slipas om i en vinkel mellan 4-8°. Fler skärande verktyg kan fås genom leverantören.

Se filmerna under prisinformationen för exempel på hur driftning går till.


drift2014abc
drift2014aa