Börs

Any data to show

Besökare

Vi har 10 besökare online
PDF Skriv ut E-postadress

unilocklogo.gif (3097 bytes)

Unilock,  spännhylsechuckar och spännhylsor i snabbväxlingsutförande. 
Framför allt i flerspindliga maskiner tar byte av spännhylsor lång tid, men med Unilocks system sker bytet mycket snabbt. Hylsorna kan enkelt bytas med hjälp av en tryckluftsdriven apparat, som klämmor ihop hylsorna, så att de lätt kan dras ut och nya hylsor sätts i på motsvarande sätt.  Denna apparat kan manövreras för hand, men kan också monteras på t.ex. en robot för automatisk hantering.  Hylsorna kan även bytas manuellt med hjälp av ett enkelt verktyg.Till  flerspindelautomater finns också matartänger, tillverkade som hylsor med fyllning av polyuretan, som är borrad för olika diametrar. Ev vibrationer elimineras helt med dessa hylsor. Finns för de flesta fabrikat liksom påskjutarhylsor för de flesta stångmagasin.

För enspindliga svarvar tillverkas spännhylsechuckar, som lätt monteras på spindeln, en masterhylsa skruvas på dragröret och sedan är allt klart för snabbväxling av spännhylsorna. Fördelar:

  • Minimal vikt på spindeln
  • Snabbväxling av spännhylsan
  • Hög spännkraft, spänner på hela ytan
  • Toleranser bättre än DIN standard
  • Påtaglig reducering av vibrationer
  • Finns i 3 storlekar för spindelnos 4”, 5”, 6

Traditionella stålspännhylsor består av en del och spänner på en liten del längst fram, eftersom hylsan trycks ihop koniskt. Alla UNILOCKs  hylsor däremot spänner parallellt på hela spännytan och uppnär därvid en mer hållbar och för materialet skonsam fastspänning.

Unilock tillverkar också spännylsor som är direkt kompatibla med Hainbuch spännsystem till attraktiva priser.